14 novembra, 2024 Od administrator 0

Pudingové venčeky

Tu je jednoduchý recept na jemné a chutné pudingové venčeky:

Ingrediencie na venčeky (odpaľované cesto)

  • 250 ml vody
  • 100 g masla
  • 150 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 4 vajcia

Ingrediencie na pudingový krém

  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingové prášky
  • 4 lyžice cukru
  • 200 g masla (izbovej teploty)
  • 1 lyžička vanilkového cukru

Postup

Príprava venčekov

  1. Odpaľované cesto
    V hrnci priveďte k varu vodu so štipkou soli a maslom. Keď sa maslo úplne rozpustí, pridajte múku a za stáleho miešania “odpaľujte” cesto, kým sa nezačne oddeľovať od stien hrnca. Trvá to približne 2-3 minúty.
  2. Pridávanie vajec
    Cesto nechajte chvíľu vychladnúť. Do ešte teplého cesta postupne zapracujte vajcia, jedno po druhom, kým nevznikne hladké a lesklé cesto.
  3. Formovanie venčekov
    Cesto vložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie vytlačte venčeky s priemerom asi 5 cm, pričom nechajte dostatočný priestor medzi jednotlivými venčekmi, pretože sa pri pečení zväčšia.
  4. Pečenie
    Predhrejte rúru na 200 °C. Venčeky pečte približne 20-25 minút, až kým nie sú zlatohnedé. Počas pečenia rúru neotvárajte, aby sa cesto nezrútilo.

Príprava pudingového krému

  1. Puding
    V časti mlieka rozmiešajte pudingový prášok a cukor. Zvyšné mlieko dajte variť. Keď začne vrieť, vlejte zmes s pudingom a varte do zhustnutia. Puding nechajte úplne vychladnúť.
  2. Krém
    Vyšľahajte maslo s vanilkovým cukrom do penista. Po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding a šľahajte, kým nevznikne jemný krém.

Dokončenie

  1. Plnenie venčekov
    Venčeky pozdĺžne rozrežte na polovice. Na spodnú časť naneste pudingový krém, prikryte vrchnou časťou.
  2. Ozdobenie
    Venčeky môžete posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!